Afrodyzjaki to substancje o działaniu pobudzającym seksualnie.
Mają one udokumentowane działanie odprężające i pobudzające. Za
afrodyzjaki uchodzą takie przyprawy jak: cynamon, wanilia, imbir,
goździki, gałka muszkatołowa, bazylia, kardamon, curry, szafran
i liczne zioła, np. lubczyk.
Rośliny i owoce, które mają właściwości afrodyzjaków to m.in. o-
rzech włoski, banan, brzoskwinia, morela, mango, czarna porzeczka,
skrzyp olbrzymi, czosnek, seler. Królem afrodyzjaków w wielu kultu-
rach jest miód.
Ale najbardziej popularnym i znanym u nas afrodyzjakiem jest cze-
kolada. Badania wykazały, że czekolada zawiera związki, które wy-
wołują w mózgu reakcje bardzo podobne do tych występujących pod-
czas stosunku. Meksykanie w XVI wieku uważali czekoladę za am-
brozję czyli napój bogów.
W diecie sprzyjającej bogatemu życiu erotycznemu powinny znaleźć
się również jajka, ryby, frutti di mare i dobre czerwone wino.
Więcej praktycznych rad, jak zbudować szczęśliwy związek i pozy-
tywnie wpłynąć na swojego mężczyznę, znajdziesz w pełnej wersji
publikacji „Taktyka sprytnej kobiety”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz